Gunhilds feel good

Jag har en lista. Inget konstigt med det, listor har vi alla och de har en tendens att bli
både långa och många. Ibland skapar de stress, när man inte hinner bocka av och punkterna blir fler och fler. Men den här listan skapar bara pirr och förväntan. Jag kallar
den Gunhilds feel good :)

Där listar jag sånt som betyder mycket för mig. Sånt som ger energi, som gör mig glad, inspirerad och peppad. Det är en livsviktig lista. Att identifiera kraftfälten i livet är som att
köpa en flytväst tänker jag. Mina topp tre:

Kreativitet är som jäst (och jag är kusin med Ranelid , ha ha ha ;) )
Musik, böcker, film, foto. Teater och föreläsningar.  Det spritter i mina ben när jag tänker på det. Jag säger som Bodil Jönsson sa om kreativitet på tv imorse:
det känns som om hjärnan är i magen :)  Louise Hoffsten satt i samma tevesoffa och sa det så klokt hon också: om man inte får hålla på med kreativa saker blir man deprimerad. Ta din längtan på allvar alltså :)

Vila i naturen
Hjärnan vilar nästan aldrig nuförtiden. Det står en teve och skvalar i bakgrunden, en mobil plingar och mailen är proppfull med ris och ros. Beskrivningarna har vi hört förr. Den uppkopplade hjärnan. Den uttröttade kroppen.  Det finns så enkla lösningar så man kan skratta åt det. Naturen är aldrig långt borta. Där kan du gå och låta vinden svepa över ansiktet, känna axlarna sjunka, hjärtslagen sakta ner. Imorse stod jag i köket och såg förundrat på två skator som trätte med varandra. Jag stod där i flera minuter och var helt bortkopplad från allt.  Som en fluga på väggen. Hjärnpaus. Sen gick jag upp till hunden och snusade in mig i hennes mjuka päls. Hon sträckte på sig och gäspade. Hjärnpaus igen. Närvarande i nuet. Långt mycket viktigare än du tror.

Mat, bak och smak
Jag hade nästan glömt hur roligt det är att experimentera i köket. Det är kul, kreativt och förhoppningsvis blir det gott. Häromkvällen testade jag en riktig fuskare och det var inte dumt alls. Jag köpte fin gräddvaniljglass som jag tinade lite i micron, rörde ner några skedar lingonsylt och lite socker. In i frysen igen. Under tiden kokade jag en kolasås som jag ringlade över lingonkulorna. Så gott! I alla fall om man gillar lite syrliga smaker, och vackert för ögat var det. Lingonrosa möter segkola. Feel good!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>